5 הדרכים לבניית אתר בעצמכם

 

 

בבניית אתר לבד אחד הדברים הראשונים שצריך לעשות הוא לבחור אחד ממגוון הדרכים והפלטפורמות השונות לבניית אתר, שלכל אחת מהם יתרונות וחסרונות משלהם.

 

5 דרכים עיקריות לבניית אתר לבד -

• בניית אתר html בעזרת תוכנת בניית אתרים כ dreamweaver.
• בניית אתר דרך פלטפורמת בלוג כ Wordpress.
• בניית אתר דרך פלטפורמת ג'ומלה (Joomla) או דרופל (Drupal).
• הקמת אתר בפייסבוק.
• בניית אתר עם אחת מספקיות האתרים לבנייה עצמית.

 

השוואה בין פלטפורמות לבניית אתר - Wordpress Joomla Drupal html Facebook Livecity

 

 

 

למדריך המקיף להקמת אתר אינטרנט (מדריך חובה לאלו הרוצים ללמוד בניית אתרים).

 

 

מערכת פופולארית שפותחה לבניית בלוגים לבד ללא הצורך להתעסק בשורות קוד (מערכת ניהול תוכן). כיום משתמשים בה גם לבניית אתרים לכל דבר. התקנת מערכת וורדפרס הינה פשוטה למדי ומהירה יחסית (הנחיות מאתר החברה).

מדריך מקיף לבניית אתר וורדפרס (יהיה מוכן בקרוב).

 

ג'ומלה (Joomla) היא מערכת ניהול תוכן הפופולארית ביותר כיום (33%) אף יותר מוורדפרס (29%). בדומה לוורדפרס היא קלה יחסית לעבודה (אין צורך להתעסק עם קוד html), זמינה, חינמית ובעלת יכולת הוספת הרחבות רבות ומגוונות (מעל ל 10,000). עם ג'ומלה תוכלו ליצור בקלות יחסית אתר עם גלריות, פורומים, צ'אטים, חנות מקוונת, מנגנוני חיפוש, אזור חברים, עמוד FAQ, לוח אירועים, לוח מודעות, חדשות ועוד.

 

 

5. בניית אתר דרך אחת מספקיות האתרים -

 

וויקס (Wix) -

גוגל סייטס (Google Sites) -

 

• חושבים לשכור מישהו שיבנה את האתר? גשו למדריך המקיף על איך לבחור חברה לבניית אתרים.

 

ההבדלים בין האפשרויות לבניית אתר - השוואה בין הפלטפורמות השונות לבניית אתר

 

פתיחת עמוד עסקי בפייסבוק הינו אפקטיבי ומומלץ. אך אינו נכלל בהשוואות כאן, מאחר שהוא בד"כ אינו תחליף לאתר אינטרנט עצמאי, אלא כפלטפורמה להגדלת החשיפה של העסק דרך הרשת החברתית.

קושי בבניית האתר (מנצחות ספקיות האתרים לבנייה עצמית) - בניית אתר דרך אחת מספקיות האתרים הינה הקלה ביותר. חברות אלה מספקות ממשק גרירה ידידותי דרכו המשתמשים יכולים לגרור אלמנטים בחופשיות באתר הנבנה, להניח אותם היכן שירצו ולשנות את העיצוב שלהם. ממשק וורדפרס הוא הידידותי ביותר מבין מערכות ניהול תוכן של קוד פתוח, אח"כ ג'ומלה ואחריה מערכת דרופל. בניית אתר html בדרימוויבר אפשר שהיא בעלת רמת הקושי הגדולה ביותר מבין האפשרויות.

מחיר (מנצחות מערכות ניהול התוכן בקוד פתוח) - בניית אתר מקצועי מערכת ניהול תוכן קוד פתוח כוורדפרס, ג'ומלה או דרופל הינה חינמית. המערכת אינה כרוכה בעלויות מעבר לעלות אחסונו ושם דומיין.

אלה המשקיעים יותר באתר ירכשו תבנית עיצוב מקצועית, תמונות ופיצרים נוספים, אך אלה גם אינם מסתכמים בסכומים גבוהים. בבניית אתר מבוסס html, אלה שאין להם אפשרות לדרימוויבר בחינם יצטרכו לרכוש את התוכנה. בניית אתר דרך אחת מספקיות האתרים תגבה מכם מחיר קצת יותר יקר.

מהירות טעינת האתר (מנצח אתר html הבנוי בדרימוויבר) - מערכות ניהול תוכן הינן מורכבות ולכן מסורבלות יותר, כך שאתר דומה הבנוי דרכן יטען לאט הרבה יותר.

גמישות בעיצוב (מנצח אתר html הבנוי בדרימוויבר) - בניית אתר html אמנם מורכבת קצת יותר בהשוואה לבנייה דרך מערכת ניהול בלוג (כ wordpress), פלטפורמת ג'ומלה או דרך אחת מספקיות האתרים, אך מתבטאת בגמישות רבה יותר של עיצוב האתר.

רמת עיצוב האתר (קשה לענות על השאלה) - כמו בהרבה מקצועות, עיצוב האתר מושפע מאוד בחוש העיצוב של זה שבונה אותו. כיום חל שיפור משמעותי באיכות תבניות אתר מקצועיות לכל אחת מהפלטפורמות אותן ניתן לרכוש במחירים סבירים בהחלט, כך שבחירת תבנית עיצוב מתאימה ויפה לאתר השפעה רבה לה. אך נראה שאצל ספקיות האתרים לבניית עצמית, למרות שחל שיפור רב באיכות התבניות המוצעות, רמת העיצוב אצלן היא הנמוכה מבין כל האפשרויות.

אך אם ננסה להתמקד, נראה שככל שהפלטפורמה לבניית האתר יותר ידידותית ואינטואיטיבית, כך רמת הגמישות בשליטה על עיצוב האתר אצלה יורדת, לכן אפשר שאתר html הבנוי בדרימוויבר הוא המנצח בקטגוריה זו והמפסידות הן ספקיות האתרים לבנייה עצמית.

קידום האתר - כיום כל הפלטפורמות תומכות באופטימיזציה בסיסית למיצוב האתר בגוגל כטקסט חלופי לתמונות, תיאורים ומילות מפתח לכל עמוד באתר. לא ידוע אם סוג הפלטפורמה מהווה גורם כבד משקל בקידומו של האתר בגוגל, בטח לא ברמה של מספר המבקרים באתר, זמן ואופן שהייתם בו. אך אפשר לשער שבקטגוריית האתרים התדמיתיים, נראה שאתר הבנוי בדרימוויבר היה מקבל יותר אהדה מגוגל מאחר וקוד האתר הינו פשוט מהפלטפורמות המתחרות, כך שטעינת האתר אמורה להיות מהירה יותר, כמו כן פלטפורמה זו קלה יותר לזחילת עכבישי מנוע החיפוש. בקטגוריית הבלוגים, אפשר שוורדפרס תהיה הפלטפורמה המועדפת על גוגל מאותה סיבה.

שליטה על אחסון האתר (מפסידות ספקיות האתרים לבנייה עצמית) - חתונה קתולית? הפלטפורמה של ספקיות האתרים לבנייה עצמית הינה מערכת סגורה, בנייה ואחסון האתר מתבצע דרכם ואצלם. לכן לקוח שטרח והשקיע מאמץ וזמן רב בבנייתו של האתר, אינו יכול לקחת את האתר איתו, זאת במקרה והינו מעוניין להמשיך הלאה ולצאת מחסות אותה חברה.

בשאר הפלטפורמות האתר אינו קשור לאף חברה ולבונה האתר ישנה שליטה מלאה על אחסונו. כך שהוא יכול לקחת אותו איתו מתי שירצה ולאחסן אותו היכן שיחפוץ.

לסיכום - היתרונות העיקריים בבניית אתר לבד הינם, שליטה מלאה על האתר ללא צורך להיות תלויים בחברה הבונה את האתר גם בתהליך ההקמה וגם בהמשך כאשר תרצו לפתח או לשנות משהו בו. בניית אתר בעצמכם מאפשר חיסכון כספי רב בעלויות ההקמה ובפיתוחו בהמשך. הקושי העיקרי בבניית אתר לבד הוא, השקעת זמן ומוטיבציה ללמוד לבד איך עושים זאת.

 

חזרה למדריך המקיף להקמת אתר אינטרנט.

 

 

 

fiverr - logo